23
Sat, Nov

LAMB CURRY

Ingredients:
• Curry leaves
• Fresh coriander
• Fresh cloves
• Fresh cardamom
• Cinnamon sticks
• Turmeric powder
• Paprika
• Chilli powder
• Dry, red chillies
• Green chillies (sliced)
• Onion paste
• Ginger and garlic paste
• Cumin seed
• Indian garam masala
• Lamb (2 kg)
• Oil
• Salt
• Tomatoes (chopped)
• 1 L water

Method:
• Warm the oil. Add dry spices.
• Once the aroma is released, add onion and ginger and garlic paste. Stir.
• Add turmeric, paprika, garam masala and chilli powder and stir regularly.
• Make sure the paste is cooked.
• Add tomatoes and close the lid for 5 minutes.
• Add lamb and stir.
• Add water. Leave for 10 minutes.
• Cook off the water. Add salt to taste.
• Put the lamb in the oven and leave for 35-40 minutes at 180 °C. Stir regularly.
• Serve with rice. Garnish with coriander leaves.
• The "heat" can be controlled by the amount of chillies added.

Former Miss SA adores shisa nyama 

Thato Mosehle still had her eyes on the Miss SA crown when she cooked lamb chops with pap and chakalaka for us. That year she went on to win the title but in her heart she is still the little girl who grew up in Stilfontein and likes pap en vleis. This is her recipe.

Read more …FORMER MISS SA ADORES SHISA NYAMA

AGRI-PULSE - Die Noord-Kaap is vleiswêreld - skaapvleiswêreld. Hier eet hulle die hele skaap, pens en pootjies... En ja, veral graag die stertjies. Skaapstertjies is ’n tradisionele lekkerny wat as delikatesse nuwe gewildheid geniet, amper soos die hedendaagse gewilde skaaptjoppie. Alhoewel stertjies as afval geklassifiseer word, stem baie mense saam dat stertjies in ’n klas van hul eie is. Stertjies bevat heelwat vet en been, maar met die regte voorbereiding is die happies geurige vleis tussenin smullekker. Werner Strauss, streekskoördineerder van Afriforum in die Kalahari, het onlangs kennis gemaak met hierdie eg tradisonele Suid-Afrikaanse gereg. Hy het sy eie weergawe van ‘n gewilde skaapstertjie resep met ons gedeel.

Read more …WERNER SE TAAI MARINADE-SKAAPSTERTJIES

AGRI-PULSE - Die geheim van die kook van die hemelse en gesogte  Stadige Oond Geroosterde Lamsnek wat plaaslike inwoners en besoekers laat terugkeer na die Red Ox Steakhouse in Upington, word uiteindelik onthul!
Soos Virginia Woolf in A Room of One’s Own gesê het: ‘’n Mens kan nie goed dink nie, lief hê of lekker slaap as jy nie lekker geëet het nie.’ Met elke besoek aan die Red Ox Steakhouse beloof hulle ‘n uitstekende diens van hul vriendelike personeel, en om alles te kroon, sal jy nie teleurgesteld wees deur die smaaklike geregte wat deur hul topsjef en die beste kombuispersoneel voorberei word nie.
Maaltye om oor huistoe te skryf en smake wat jou na ‘n droomwêreld sal wegvoer, verseker dat besoekers terugkom vir nog..
Lamsnek word taamlik onderskat, maar gegewe die regte gaarmaakmetodes, kan lamsnek ‘n vaste familiegunsteling wees as jy gaan aansit vir ‘n lekker familiefeesmaal.
Dit is ook ‘n handige opsie vir spesiale geleenthede, wanneer mense saamkom om geloof, familie en fees te vier.
In plaas daarvan om ure voor die stoof deur te bring, kan jy hierdie gereg eenvoudig in die oond gooi en eerder hierdie kosbare tyd gebruik om met weer bande met geliefdes te versterk. Daar is eintlik net een manier om ‘n lamsnek gaar te maak: dit moet stadig gebak word, sodat die sappe hul magiese uitweking op die vleis kan hê en deur aartappels en ander groente smake gekomplimenteer kan word . Daar is glad geen punt daarin om lamsnek gaar te maak as dit nie toegelaat word om sag te word nie.

Read more …OONDGEROOSTERDE LAMSNEK
Page 2 of 2