19
Sun, May

Die reisigers onder ons se vlerke is nou al vir sowat 18 maande geknip. Maar daar is ook dié vir wie ‘n Mediterreense vakansie net ‘n droom is – en dalk sal bly.
Dit beteken nie dat jy nie wel ‘n stukkie Provinsiaalse lekkerte in jou eie kombuis kan skep nie. Die bobaas-sjef, Johann Ludick, eienaar van die bekroonde restaurant, Under the Cherry Blossom, gaan ons dié week wys hoe om ‘n egte bouillabaisse voor te berei.
Under the Cherry Blossom, in Frangipanistraat 42, Safarituine is pas bekroon as die ‘Best Fine Dining Experience North West’ deur die African Excellence Awards. Die restaurant spesialiseer in uitmuntendheid en beloof jou keer op keer ‘n eetervaring wat selfs die kieskeurigste smulpaap gelukkig sal hou.
Soos wat Johann se bouillabaisse tereg bewys. Bouillabaisse, ‘n gekompliseerde vissop, word beskou as een van die uitstal-items van Frans-Provinsiaalse cuisine. Alhoewel daar ‘n horde resepte vir die gereg in omloop is, word die resep wat in 1980 deur meester-sjefs in Marseille, Frankryk, bekragtig is, as die Ware Jakob beskou. Dit is dié resep wat Johann vandag met lesers deel.

Read more …BRILJANTE BOUILLABAISSE

Hier in die Rustenburg-wêreld is die meeste van ons seker maar opregte karnivore as dit by ons gunstelingkos kom. Maar moenie ‘n fout maak nie, daar is ook baie van ons mense wat daarvan hou om elke af en toe ‘n lekker seekosgereg te maak. Ek onthou toe ek die eerste keer hier in die “ou Transvaal” ‘n regte seekospotjie geëet het – my oë het amper omgedop.
Gelukkig was dit nie die laaste keer nie. Tydens HTS Rustenburg se onlangse potjiekosdag het niemand anders nie as me Yvonne Bester – die skoolhoof, ‘n asemrowende seekospotjie aangeslaan en soos ek sê – behoorlik die asems weggeslaan. Ek wens heimlik ek kon so ‘n potjie maak…

Read more …YVONNE-SE-SEEKOSPOT

Not everyone will agree and oblige with the “hot” side of things but there’s no denying that at its best, Portuguese cooking is extremely good. This week we have a special surprise - allow us to introduce Ms Fátima Cabral, mother of the very well-known “Fabio” of Mike’s Kitchen Rustenburg. We have asked Fátima to treat us to a typical Portuguese dish and her choice was Bacalhau á Gomes de Sá - or in English - Portuguese Salted Cod Casserole... Before you turn the page over - there’s no need to worry - this is not hot at all!
Fátima prepares this wonderful dish as follows:

Ingredients: 
1 kg cod fish;
1 kg large potatoes;
6 large onions;
6 eggs;
100 ml olive oil (preferably Gallo);
8 black olives;
parsley to taste;
Garlic to taste;
Pinch of salt.

Read more …A PICK OF PORTUGUESE