In verlede week se uitgawe van Raak die klits kwyt het ons ietwat uitgebrei oor geregte soos Pizza wat tipies Italiaans is en in slegs ‘n paar jaar – veral na die Italiaanse diaspora tot ‘n Amerikaanse en daarna, internasionale gunstelinggereg ontwikkel het. Daar is min mense wat vandag nie van pizza hou nie en elke tweede persoon het boonop sy eie weergawe ontwikkel.
Nog ‘n Italiaanse gereg wat wêreldwyd gewild en suksesvol aangebied word, is pasta. Daar is letterlik nie ‘n einde aan die verskeidenheid pastas wat elke dag regoor die wêreld voorgesit word nie en dit is seker die gereg wat by uitstek vir sy gesondheidsvoordele bekend geword het. Hoewel die winter nou seker amptelik iets van die verlede is, is daar geen rede hoekom pasta nie regdeur die jaar gemaak kan word nie. Wie gee in elk geval om as jy ‘n pasta-mens is?
Vandeesweek sit ons by Chantal Oosthuizen en Chere-lee Beukes aan vir ‘n lekker romerige hoender & spinasiepasta wat die monde behoorlik laat water. Jy maak dit soos volg:
Pasta
PICK YOU PASTA PERFECTLY EVERY TIME!
Pizza and Pasta are two Italian dishes that have a tremendous following throughout the world and one needs as little introduction as the other. It seems that the Italians really have a knack for coming up with great food, great wine, great cars (and some might even say great women?). Fortunately, it also comes in hundreds of variations! In the kitchen of Marelize Nel this week, we are preparing Beefy Shells – Marelize’s own variety! This is how she goes about.
Ingredients:
2 x Onions
3 x Tomatoes
½ (each) green, red and yellow bell peppers
Crushed garlic
ONS MAAK HAASTIGE PASTA – BASTA!
Sjoe, maar is die lewe van vandag nie gejaagd nie? As ons kinders en jong volwassenes nie spook met skoolwerk of na-uurse aktiwiteie (wat nog te sê van eksamens?) nie, dan moet ons buitemuurse aktiwiteite natuurlik ook inval by ons besige lewenstyl. Eldunique du Plessis (16) van Mooinooi is ‘n jong model wat nie net hoop om opgang in die wêreld van die kollig te maak nie, maar oor naweke skuif sy sommer maklik agter die stuur van ‘n haastige versnel-renmotor in om nog rekords te probeer jaag.
Die afgelope naweek het Eldunique nog ‘n skoonheidstitel by haar modelprestasies gevoeg toe sy as algehele wenner van die Mej Buffelspoortkarnaval aangewys is.
Naweke egter is Eldunique saam met haar pa (Duppie) ‘n geesdriftige deelnemer aan motor-versnelrenne (waaroor ons binnekort meer gaan berig).
Vir hierdie uitgawe egter, skuif sy agter die kospotte in en ewe haastig maak sy ‘n heerlike potjie pasta met gesmelte kaas en ‘n mengelslaai wat nie te veel tyd in beslag neem nie, maar haar terselfdertyd genoeg krag gee om die pas van tuisonderrig, motorwedrenne en die loopplank vol te hou.
HELEEN SE VINNIGE “PASTITSIO”
Nou ja, vir die Italianers hoef jy niks van pasta of ‘n “pastatjie” te vertel nie – nooit nie! Maar natuurlik van oordadigheid ook nie..?
Hier in Rustenburg waar ons nou gevaarlik naby aan die einde van Januarie trek, moet almal seker (hopelik ander ook?) na regte randrekker-geregte op soek wees waarmee die gesin aan die gang gehou kan word totdat die spreekwoordelike maandeinde-spook darem weer loop. (Kollega Christelle sê die maand is so lank – verlede jaar hierdie tyd was dit al Maart!)
Maar terug na die pastatjie – die Italianers het ‘n pastatjie wat hulle “Pastitsio” noem. Om dit behoorlik te doen is ‘n taamlike mondvol – maar hier einde Januarie maak ons Heleen Verster se vinnige weergawe van Pastitsio – lekker vinnig, nie duur nie en uiters “effektief”! Boonop so maklik soos val uit ‘n boom uit…