AgriPulse-Vryburg - “Voorkoms en geure speel `n groot rol, veral in die Deli-wêreld.
Mense stap daagliks by die deli verby, op soek na iets vir middagete, soms heel onwetend waarvoor hul eintlik lus is om te eet. Disse moet vir hulself praat. Die aanloklikste en kleurvolste disse is gewoonlik dié gewildste.”
Aan die woord is Vryburg-inwoner en Deli-toesighouer by Pick `n Pay Vryburg, Albert van der Merwe wat die maand `n heerlike Hoenderroerbraai vir AgriPulse voorberei.
Dié kosfanatikus vertel beskeie oor sy reis deur die land waar hy emmers vol kennis en ondervinding opgedoen het oor hoe om heerlike geregte voor te berei en te bedien.
Albert was voorheen ook `n voedsel kontroleerder by `n nasionale voedsel en klere kettinggroep in Jeffreysbaai.
Sy hart het egter terug verlang na die platteland en so het hy in Vryburg op geëindig, waar hy tans werk.
“Jy moet jou werk geniet, en ek geniet dit hier. Daar is konstant iets wat gemaak kan word. Iets nuut wat jy kan uittoets. Wat dit vir my so spesiaal maak is die feit dat ek heeltemal van die tyd vergeet. Die is `n plek waar ek myself kan uitleef en geniet, as ek weer kyk was dit al lankal tyd om huis toe te gaan,” vertel hy.
Sy raad aan ander kosliefhebbers is om altyd jou instinkte te volg en dit nooit te beperk deur na ander se metodes te luister nie.