21
Thu, Nov

Die sêding loop mos dat alles wat lekker is, is óf sonde óf dit maak vet. Dié nagereg wat Noordwes Koerante se mediabestuurder, Christelle van Rooyen-Wessels dié week maak, is wel sondig lekker, maar dis nie heeltemal so sleg vir die heupe nie. Nog ‘n gawe pluspunt is dat dié tert nie jou sak gaan ruk nie. En, as jy hier en daar ‘n bestanddeel vervang, kan jy met dieselfde resep ‘n héél ander, ewe lekker, resultaat lewer.

Benodigdhede:

3 x pakkies Tropical Fruit jellie
500ml Dubbelroom ongegeurde jogurt
2 x pakkies Tennisbeskuitjies, gekrummel
1 x piesang
75ml Botter, gesmelt

Read more …‘N TROPIESE TERT – MET MINDER SKULD

Elsje Wilken is bekend as ‘n bakker van formaat in Klerksdorp en van haar gebak is by verskillende koffiewinkels en restaurante op die spyskaart. Sy bak onder die naam Delicious Delights en doen ook privaat spyseniering. Haar mini-kaaskoekies is ‘n treffer.

Read more …MINI KAASKOEKIES

Marinda Jonker is ‘n kosentrepreneur. Sy verkoop daagliks klaargemaakte etes in Klerksdorp nadat sy besef het mense hunker na gesonde boerekos, maar weens ‘n gejaagde leefstyl kan hulle dit nie self voorberei nie. Sy deel graag haar resep vir ‘n aspersietert.

Read more …MARINDA SE ASPERSIETERT

Nicky Kruger is ma van drie seuns, ‘n onderwyseres, ‘n aktiewe sportvrou én sy is boonop ‘n semifinalis vir vanjaar se Mev SA-kompetisie. “Ons is ‘n gesin wat aan die gang is. Ek, my man, Stefan en die seuns se skedules is propvol. Maar etenstyd is gesinstyd. Ek wil egter ook nou nie ure in die kombuis deurbring nie! So, dié gereg wat ek vir lesers voorberei is my staatmaker tunatert, bedien met ‘n vinnige koolslaai. - Nicky gebruik ‘n voedselverwerker om beide die tert én die slaai te berei.

Read more …‘n BESIGE MA SE STAATMAKER

In last week edition of our regular cooking page Pieter Germishuys - Executive Chef of Hedgehogs Nest put up a stunning display when he gracefully prepared a taste three course treat. In the same edition we have shared Pieter’s secret for a dreamy starter and a heavenly dessert - this week you will learn how to prepare an absolutely delightful main course - an oven-baked phyllo parcel filled with goujons of beef fillet, mushrooms, diced peppadew and Feta cheese served on sauteed rosemary potato, steamed asparagus ands finished off with basil and chili oil. Sure sounds like a mouthful doesn’t it?
Ok chefs - here goes...

Read more …ALL KINDS OF SURPRISES IN OVEN-BAKED PHYLLO PARCEL...

Het jy geweet daar is ‘n pertinente verskil tussen ‘n souttert en ‘n “quiche”? En dit is nogal ‘n groot verskil! Basies gaan dit daaroor dat ‘n soutterd se beslag uit feitlik uitsluitlik ‘n eiermengsel bestaan terwyl jy quiche met ‘n deeg-, room- en kaasmengsel maak. Maar natuurlik is daar ook ooreenkomste tussen quiche en soutterd, naamlik dat jy worsies, fyn vleis of hoender as jy wil,, stukkies groente soos sampioene en ‘n bietjie (of baie kaas) in albei gebruik en die belangrikste natuurlik, dat albei regtig vreeslik lekker is. ‘n Mens raak nie sommer maklik moeg vir soutterd of quiche nie en hier in die hartjie van die winter is dit darem al te lekker om ‘n heerlike vars en warm quiche uit die oond te haal.

Rustenburg Herald se ‘Raak die “klits” kwyt’ het tydens ons jongste uitstappie “platteland” toe by ‘n baie vriendelike klompie dames op Derby gaan kuier. Soos ons gereelde lesers teen hierdie tyd weet, is ons steeds besig met ons reeks oor die Platinstreek van die Vrouelandbou-unie. So kyk gerus uit, oor ‘n paar weke of wat wyk ons uit Brits toe.

By Annemarie van Niekerk - voorsitter van die VLU se Derby-tak het ons sekerlik aan die lekkerste quiche gesmul wat ons in ‘n lang tyd teëgekom het. Annemarie was een van drie dames wat vir ons ‘n paar gunstelinghappies voorberei het en was dit nie ‘n lekker dag nie? Annemarie maak vir ons ‘n Sampioen-, spek- en parmasaanquiche en ‘n mens doen dit so:

Read more …‘N QUICHE OM OOR HUIS TOE TE SKRYF...

Ai, dit is seker maar net 'n vrou wat sal verstaan hoe uitdagend dit soms is om vir die kinders kos voor te sit wat jaar in, jaar uit, voedsaam, ekonomies, aantreklik en werklik lekker is. Hoeveel keer het ons nie al in hierdie reeks verbasende vindingrykheid by ons mense gesien nie? Kinders (en grootmense) is mos maar 'n spesie wat gou-gou met 'n ding verveeld raak en as jy jou kom kry, het hulle belangstelling verloor (of dreig om te "staak" - wat laasgenoemde ook al in jou huis beteken...
Ons het by 'n onlangse kook- en kuiersessie by kollegas Stella en Chris van Rhyn geleer hoe om 'n baie maklike, ekonomiese maar moenie 'n fout maak nie - watertand-lekker Weense Souttertjies voor te sit - sommer so in 'n japtrap. En as jy vroulike geselskap aan jou tafel het, sou hulle nogal gehou het van die romantiese aanslag wat Stellla-hulle met die souttertjies gehad het - onthou dit nou vir wanneer jy jou liefie volgende jaar op 'n selfgemaakte Valentynsete wil trakeer. (Moet tog nou net nie die ring in die ding sit nie hoor...?)
Stella en Chris het dieselfde "ete" met selfs nog 'n lekkerder lekkerny afgesluit - ons is geleer hoe om ons eie wafels te maak. Gelukkig was dit nie nodig om ons te leer hoe om dit te geniet nie, maar daaroor gesels ons aanstaande week. In hierdie uitgawe sit ons aan vir die Van Rhyns se Weense Souttertjies - hulle maak dit so....

Read more …STELLA EN CHRIS SE WEENSE SOUTTERTJIES

Nouja, dit is alweer vakansietyd en dit is onvermydelik dat daar soos maar elke vakansie talle verveelde kinderskleuters by die huis rond sit en voortdurend onder ma se voete is. As dit nie met jou kroos die geval is nie - hou goeie moed (sic) - die vakansie het maar skaars begin en soos ons die jongklomp ken sal dit nie te wees voordat hulle uit idees “hardloop” nie. Ma’s soos onderwyseresse en ander mammas wat so gelukkig is om nie te werk nie sal beslis baat by hierdie week se uitgawe van “Raak die klits kwyt” - veral mammas wat al begin wonder het hoe om eendag vir klein Saartjie aan die kombuis en die kookboekies bekend te stel.

Pamela van Schalkwyk van Rustenburg (‘n plaaslike kos-guru as jy dalk nog nie van haar gehoor het nie) het onlangs met ‘n nuwe reeks kosmaaksessies vir kleingoed begin. Goeie nuus is dat hierdie nou werklik ‘n opvoedkundige “speelgroepie” is omdat die kinders sommer van kindsbeen af aan die wonder van kos en die voorbereiding daarvan bekend gestel word. Nog beter nuus is dat jy baie welkom is om jou seuntjie saam te stuur - dit is beslis nie net vir dogtertjies nie. By vandeesweek se sessie was daar amper meer seuns as dogters en die spannetjie het behoorlik gebak en brou.

Pamela het die jongspan geleer hoe om vleispasteitjie-vliegtuigies te maak. Vir die mammas wie se kroos daar was, het dit uiteraard ‘n geldjie gekos. Jy kan dit GRATIS by die huis doen deur hierdie eenvoudige resep en metode te volg.

Read more …VLEISPASTEI-VLIEGTUIGIES VIR VAKANSIEKLEUTERS

Vir die volgende twee weke kuier ons by Alet Stanford van Buffelspoort Eco Park wat in die hele Rustenburg-omgewing baie bekend is vir haar “ontroosbare” lekker Spinasie & Feta Quiche. Hierdie is ‘n goeie voorbeeld van een van daardie smaaklike, maklike en uiters bekostigbare geregte wat in ‘n japtrap gemaak kan word as jy weet die familie of vriende kom kuier en jy wil graag ietsie voorberei wat ietwat van ‘n verrassing is, maar ook maklik om te maak sodat jy nie die hele tyd in die kombuis hoef te staan nie. Natuurlik moet dit ook baie vullend wees sodat jy nie ‘n klein rukkie weer hoef te sien dat die gaste oor hul magies vryf nie. 
By Alet was ons regtig baie gelukkig dat ons behoorlik kon wegval aan dié Quiche maar ook bederf is met ‘n lekker nagereg waaroor ons volgende week gesels. Alet maak haar Spinasie & Feta Quiche soos volg:

Read more …SPINASIE & FETTA QUICHE