21
Thu, Nov

Die tertjies wat ons in vandeesweek vir ons mense "opdis" kom as't ware eintlik net 'n rapsie te laat. Dink net hoe lekker dit sou wees om so uit die diepkant van die leunstoel voor die TV tydens die baie opwindende rugbywedstryde in die wêreldbeker-rugbytoernooi vir vroulief te roep om tog net vir 'n bietjie "sonskyn te sorg" en behaaglik nog 'n bietjie dieper agteroor te lê.

Die sonskyn waarvan ons praat is die naam van ons eetgoedjies - Juanita du Plessis (nee, nie die sangeres nie - die mooie!) en haar span by Tresé Haarsalon in Krugerstraat (Lea Engelbrecht, Marlene Coetzee en Monique Becker) maak vir ons al te lekker en maklike sonskyntertjies wat maar skaars vyf minute neem om voor te berei en binne 30 minute nadat dit in die oond gedruk is, kan jy maar opskep...

 

Jy benodig die volgende bestanddele (hierdie resep is genoeg vir vier persone)

Read more …SONSKYNTERTJIES VIR 'N DOWWE KOL OP DIE MAAG

Vir almal wat tot baie onlangs Dinsdae-aande voor die TV vasgenael gesit het om te kyk hoe Rustenburg se jongste ambassadeur (Thys Hattingh) op MasterChef SA vaar en of hy dan werklik gaan wen, is dit seker nie nou meer nuus nie dat Thys dit tot by 8ste in die reeks gevorder het en toe tot ons reuse teleurstelling uitgeval het.

Niemand sal egter seker verskil dat Thys merkwaardig presteer het en sonder twyfel die Platinastad se naam hoog gehou het nie. Die meeste van Thys se verpligtinge na die MasterChef-reeks is nou afgehandel en ons het Thys met groter vrymoedigheid genader om vir ons een van sy gunstelinghappies te maak – ons het die voorreg gehad om self hieraan te smul en nee, ons gaan nie die kat uit mou laat nie – (al is dit hond-lekker!) – probeer Thys se “tertjies” gerus self en jy sal verbaas wees… Die tertjies is maklik en vinnig en sal jou in ‘n oogwink na ‘n bobaaskok laat lyk!

Read more …PEERTERTJIES MET CRÈME PATISSERIE

Natasha van Stade is ‘n Rustenburgse prokureur en mamma wat weet hoe om die leë kolletjies op die maag op ‘n heerlike manier vol te maak. Natasha trakteer ons vandeesweek op twee heerlike bederfies wat sy sommer in ‘n japtrap by die huis maak. Veral met haar tuisgemaakte marmalade sal rugby op tv (of enige ander program) nooit weer dieselfde wees nie. Dan is daar ook ‘n maklike resep vir verraderlik-lekker fritatas. Rustenburg Herald se kookspan het gekyk hoe sy dit maak.

Read more …MENGELMOES FRITATAS EN ‘N PIKANTE MARMALADE VIR VINNIGE HAPPIES

Daar is seker nie maklik ‘n meer veelsydige gereg in die hele wêreld as souttert nie – dis natuurlik nou as jy darem nie só honger is dat ‘n eenvoudige toebroodjie met een of ander (of baie) vulsel die ding sal moet doen nie.
Maar ‘n mens moet dadelik byvoeg, op ‘n goeie dag, winter of somer, reën of sonskyn, as ‘n mens ‘n bietjie moeite doen kan jy lekkerder smul aan ‘n souttert as omtrent enigiets anders waaraan ‘n mens vinnig kan dink.
Natuurlik kom die “tradisionele” souttert ook in honderde variasies. So, moet nie vra watter een ons vandag maak nie, die oulike twee Smith-sussies van GML Models – Miané en Michelle Smith - maak vandag vir ons hierdie een:

Read more …MAKLIKE SOUTTERT IS GOUD WERD

Daar is seker nog niemand wat min of meer net naby Rustenburg verbygery het sonder om in een of ander lid van Rustenburg se legendariese Wissekerke-familie vas te loop. Ja, "vas te loop" is een ding, maar in Rustenburg is daar sekerlik duisende inwoners wat een, 'n paar, of almal van die Wissekerke-familie geken het weens hul uiteenlopende belange en geaardhede wat gewissel het van enigiets rondom besigheid tot sommer net goeie vriendskappe wat oor baie jare heen gesmee is.

As 'n mens die dag by 'n familiebyeenkoms, 'n reünie of 'n braaivleis begin om oor die Wissekerkes te gesels en hoe die vurk heeltemal in die hef steek, moet jy maar byvoorbaat jou glasie gaan volmaak want dit gaan 'n lang gesels wees...
Vandeesweek in ons kook- of kosmaakrubriek skuur ons skouers met twee ewe-legendariese Wissekerke-skoonsusters wat mekaar al geken het toe Rustenburg as't ware nog in sy kinderskoene gestaan het en toe baie van ons nog maar 'n vonkel in ons pa's se oë was - so lui die storie mos...? 

Read more …WISSEKERKE-SKOONSUSTERS MAAK FAMILIE SOUT-TERT

Die Rustenburg Herald het met hierdie week se resep sommer twee vlieë met een klap doodgemaak: ‘n “Rustenburg Herald raak die klits kwyt”-uitgawe vir hierdie week waarin een van die koerant se mees noodsaaklike departemente deelneem en ‘n vinnige, maklike resep vir die besige werkende mamma.
Die Rustenburg Herald se uitlegspan werk nie net daaraan om te verseker dat u hierdie koerant en die 30 000 ander eksemplare van hierdie week se koerant kan geniet nie maar doen ook die grafiese ontwerp vir verskeie van ons ander susters-koerante soos Brits Pos, Noordwester, Stellalander, Gemsbok, Mahikeng Mail en die Agri-Pulse.
Dit is maklik oor die 100 000 koerante per week waaraan hierdie dames werk – en dan moet hul nog kos maak in die aande!
Om daardie rede het hul besluit om ‘n ou gunsteling vir die Rustenburg Herald te maak – ‘n tuna-poffer wat in ‘n skilferkorsdeeg voorberei word.
Hierdie ete is basies net meng en gooi in die oond (onthou net om dit uit te haal!). Dit is perfek vir wanneer jy twee besige kinders in die huis het, plus een op die heup en nog een op pad soos hul sê. Geniet hom!

Read more …DIE UITLEG-SPAN SE WERKENDE MAMMA TUNA POFFERS

The French word ‘tarte’ can be translated to mean either pie or tart, as both are mainly the same with the exception of a pie usually covering the filling in pastry, while flans and tarts leave it open. Most of us know a tart as a baked dish consisting of a filling over a pastry base with an open top not covered with pastry. The pastry is usually shortcrust pastry; the filling may be sweet or savoury, though modern tarts are usually fruit-based, sometimes with custard.  Tartlet refers to a miniature tart; an example would be egg tarts. The categories of ‘tart’, ‘flan’, ‘quiche’, and ‘pie’ overlap, with no sharp distinctions. This week Rustenburg Herald visited Marlene van der Merwe & Charlene Coetzee where they shared their recipe for their divine ham and mushroom tart. . 

Serves 8
Ingredients:

Crust:
200 g Provita, finely crushed
150 g butter, melted

Read more …DEVINE HAM AND MUSHROOM TART

Elize Swart is ‘n gasvrou duisend wat daarvan hou om keurig tafel te dek en mooi te maak, sodat haar gaste spesiaal voel. Sy deel ‘n vinnige en maklike resep vir ‘n tunatert wat met min moeite ‘n heerlike ete kan wees. Dit is ‘n wenner saam met ‘n heerlike groen slaai.

Read more …MAKLIKE TUNATERT

Stephanie Stols is wat mens nou ʼn formidabele vrou sal noem. Sy is boer in murg en been wat geen enkele treë vir haar manlike eweknieë hoef terug te staan nie. Sy is ʼn raakvatter wat haar Simbrastoet bestuur, maar ook tyd maak om haar kundigheid met ander te deel. Haar rol as voorsitter van Agri Vryburg bied haar dan ook ʼn platform om te help om boerdery in dié omgewing vir die toekoms lewensvatbaar te hou. Stephanie is egter ‘n vrou wat nie net hard in die kraal kan beeste werk en horingsbrand, draadspan en pomp trek nie. O nee, dié ma van vier se hande staan ook vir niks verkeerd wanneer dit by kombuissake kom nie. Tydens `n onderhoud met AgriPulse vertel sy dat die buitelug, die oop veld en haar kudde haar passie is. “As ek so kyk na die kalwers wat vanjaar aangekom het wil my hart bars van trots,” glimlag sy breed. Stephanie het tydens die onderhoud haar gunsteling Melktertresep met ons gedeel en ook gewys hoe `n smul Melktert moet lyk.

Die resep maak sowat ses tinfoelie pannetjies vol.

Read more …MMMMELKTERT!